top of page
Zoeken

De voordelen van spullen loslaten op een rijtjeWanneer jij jezelf elke dag omringt met stapels vol spullen.

Spullen waarvan je de helft niet (meer) gebruikt,

spullen waar stof op komt liggen, spullen die in de weg liggen.

Wanneer het tijd is om in actie te schieten, om voor ééns en voor altijd komaf te maken met die overvloed aan spullen!

Maar de moed je in de schoenen zakt en je na een korte opruim-ronde niet meer weet waarom je eigenlijk überhaupt begonnen bent. Net daarom zette ik even de grootste voordelen van dat minimaliseren op een rij voor jou.

 • Je zorgt er voor dat een frisse wind door je huis en je leven kan blazen. Zet tijdens of net na het minimaliseren en opruimen ook even een paar ramen open! Zo kan al dat oud 'stof' het huis uit geblazen worden.

 • Door fysieke spullen los te laten wordt het eenvoudiger om niet-materiële dingen los te laten, zoals bijvoorbeeld oude patronen, negatieve gewoontes en energievreters.

 • Het wordt gemakkelijker om objectiever naar eigen situaties te kijken. Een beetje zoals je boven je eigen leven kan vliegen en eens vanop een afstand kan kijken met wat je bezig bent én waar je naartoe gaat.


 • Doordat er plaats komt in de ruimtes van je huis, komt er ook plaats vrij in je hoofd.

 • Ook voor nare herinneringen of zelfs trauma's komt het ten goede om dingen los te laten. Vast klampen aan oud verdriet maakt het leven een heel pak zwaarder.

 • Door jezelf te omringen met minder prikkels is het gemakkelijker om tot rust te komen. Je gunt jezelf zo de mogelijkheid om even aan niets te denken. Heel belangrijk om hier tijd voor te maken in deze drukke maatschappij!

 • Je krijgt een beter zicht op je prioriteiten, wat is dringend en wat niet, waardoor je minder overweldigd geraakt door je to do lijstje. Je kan zo gestructureerder te werk gaan en wordt productiever. Het van hier naar daar hollen, multitasken en dweilen met de kraan open komt ten einde!

 • Omdat er minder spullen in huis zijn én er dus ook minder kunnen rondslingeren, valt er minder op te ruimen en zullen er dus ook minder discussies zijn over de huishoudelijke taken. Alles krijgt een vaste plek en jullie krijgen zo als koppel meer tijd om gezellig samen te zijn!

 • Maar ook als er vroeger veel ruzies waren over het huishouden, komt misschien nu wel aan het licht dat het toen helemaal niet over het huishouden ging... Dit onderwerp is soms een 'bliksemafleider' om het echte probleem niet te moeten aankaarten. Jullie krijgen zo de kans om de diepte in te duiken en de echte stoorzenders en problemen aan te pakken.

 • Omdat door je hele huis aan te pakken je visie op spullen helemaal verandert, wordt het steeds eenvoudiger om te weerstaan aan koopjes, promo's, solden, koopdrang, ...


 • Je beseft nu meer dan ooit dat je al die hebbedingen niet nodig hebt én ook niet zal gebruiken. Dat het een afleiding is voor nare gevoelens die aan de oppervlakte sluimeren. Je krijgt inzicht in waar deze gevoelens vandaan komen door er bij stil te staan, in plaats van spullen te gaan kopen om je gevoelens te gaan verdoven.

 • Doordat minder kopen houd je dus ook meer centjes over aan het einde van de maand. Een leuk extraatje om ervaringen op te doen en herinneringen te gaan maken. Meer financiële ruimte kan ook minder werken betekenen. Of op zoek gaan naar een job met meer voldoening. Of je leningen sneller afbetalen om zo een andere investering te doen of sneller op pensioen te gaan.

Zoals je kan zien is dat een heel lijstje waar je mee geconfronteerd wordt als je gaat minimaliseren. Je leven zal er nooit nog hetzelfde uit zien.

Heb je hulp nodig om er aan te beginnen?

Twijfel niet om contact op te nemen en ik schiet je snel te hulp!

bottom of page