Search

Minimaliseren voor beginners


Het minimaliseren van spullen kan heel bevrijdend werken. Ik denk dan aan de tijd die je wint omdat je minder moet opruimen. Of eindelijk afscheid nemen van niet zo fijne herinneringen die aan materiële zaken hangen. Meer plaats in je kasten, dus meer overzicht en niet meer moeten zoeken naar je spullen.


Maar minimalisme kan je ook doortrekken naar andere aspecten in je leven: - sociale verplichtingen die energie zuigen, - het afval dat je produceert met je huishouden, - de reclame in je brievenbus of mailbox,...


Stuk voor stuk kan je al deze zaken afgaan en kijken of ze jou geluk brengen en of je klaar bent om er afscheid van te nemen. Als je dat moeilijk (maar wel noodzakelijk) vind, is het een goede leerschool om eerst met de materiële zaken in je leven te beginnen. Zo kan je langzaam aan beter worden in het voelen en herkennen van geluk!